Αναβάθμιση του προγράμματος είσπραξης λογαριασμών - οδηγίες για τη νέα έκδοση & σύντομη ενημέρωση των Μελών

 

Η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής εφαρμογής είσπραξης λογαριασμών μέσω του Σ.Ε.Π.Π.Π. (αριθμός 2.0.4.9.) παρέχει πλέον τις παρακάτω δυνατότητες στον Σ.Ε.Π.Π.Π. και τα Μέλη του.

 

1) Προσθήκη της ΔΕΥΑ Λαμίας στις παρεχόμενες υπηρεσίες με δυνατότητα είσπραξης των λογαριασμών της έως και τριάντα ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

2) Ικανοποίηση της πάγιας ανάγκης των Μελών να γνωρίζουν από το προηγούμενο βράδυ και με εύκολο τρόπο το ποσό της κατάθεσής τους για την επόμενη ημέρα το πρωί, ώστε να μην επιβαρύνονται με βραδινούς υπολογισμούς κλεισίματος ταμείου ή με πρωινή προσέλευση στο πρακτορείο για επιβεβαίωση του εκκαθαριστικού προ της προσέλευσης στην τράπεζα. Δείτε εδώ τις οδηγίες χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής, η οποία για λόγους προστασίας του συστήματος είναι διαθέσιμη μόνο μετά τις 9 το βράδυ. Το εκκαθαριστικό διατίθεται σε εκτυπώσιμη μορφή με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή κατάθεση των εισπράξεων (επιμέρους ποσά και σύνολα ανά λογαριασμό, αριθμοί αντίστοιχου τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης, εννεαψήφιο κωδικό κάθε Μέλους για τη διενέργεια της συναλλαγής). Το εγχειρίδιο καταστρώθηκε από την αρχή με πιο κατανοητό τρόπο, επεξηγεί τις ιδιαιτερότητες κάθε λογαριασμού και παρέχει απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα και προβλήματα των Μελών. Σας παρακαλούμε να το διαβάσετε προσεκτικά.

3) Μεγαλύτερη ασφάλεια στην ταυτοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών και διασταύρωση των εννεαψήφιων κωδικών κατάθεσης των Μελών από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Τράπεζας.
 
4) Προετοιμασία μέρους της απαραίτητης τεχνικής υποδομής για την είσπραξη λογαριασμών φυσικού αερίου και ΕΥΔΑΠ.
 
5) Αποκατάσταση της πρόσκαιρης αδυναμίας απευθείας χρήσης της επιλογής “ΣΕΠΠΠ -  Support” στο μενού “ΧΡΗΣΙΜΑ” στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης του προγράμματος, λόγω εκκρεμών εργασιών σύνδεσης με το νέο site.  Πλέον λειτουργεί κανονικά και ενημερώνει ταυτόχρονα την τεχνική υποστήριξη και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Σ.Ε.Π.Π.Π. για οποιοδήποτε αίτημα ή πρόβλημα τεχνικής φύσης.
 
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την επίσημη ημερομηνία έναρξης των νέων συνεργασιών του Σ.Ε.Π.Π.Π. τα πιο πρόσφατα δεδομένα είναι τα παρακάτω:
 
Όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Λαμίας, ο Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι απολύτως έτοιμος με τη χθεσινή αναβάθμιση να παρέχει την υπηρεσία ανά πάσα στιγμή. Οι νέοι λογαριασμοί ΔΕΥΑΛ θα κυκλοφορήσουν αυτήν την εβδομάδα, οι παλιοί λήγουν στο τέλος του μήνα και σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΛ πιθανές ημερομηνίες έναρξης είναι ή η 2α ή η 8η Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί χρόνος στους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τους τρέχοντες λογαριασμούς τους στα πρακτορεία που χρησιμοποιούν σφραγίδα της.
 
Όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ, η ημερομηνία έναρξης κυμαίνεται την εβδομάδα μεταξύ 20 – 24 Ιανουαρίου, καθώς λόγω εορτών και αδειών, δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση ενός νέου συστήματος. Με δεδομένο συνεπώς ότι υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος, η Διαβούλευση για την εισπραττόμενη προμήθεια θα ξεκινήσει στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π. το βράδυ της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου. Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα ή άλλες αλλαγές, τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, μαζί με το τελικό κείμενο της σύμβασης Εισπράκτορα προς υπογραφή και αποστολή από τα ενδιαφερόμενα Μέλη πανελλαδικά, όλο το επόμενο διάστημα έως την έναρξη.
 
Τέλος, η ημερομηνία έναρξης είσπραξης λογαριασμών Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας θα οριστικοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, οπότε και θα δημοσιευθούν οι τελικοί όροι και οι συμβάσεις. Πάντως, οι δύο ΕΠΑ ετοιμάζονται να εκδώσουν τους νέους λογαριασμούς τους με το barcode για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. περί τα μέσα του Ιανουαρίου, συνεπώς η έναρξη τοποθετείται χρονικά μεταξύ τέλος Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου.
 
Ενόψει των ανωτέρω παρακαλείσθε όλα τα Μέλη να συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν, να αποστείλετε εν συνεχεία τις συμβάσεις το συντομότερο μετά την ανάρτησή τους από τον Σ.Ε.Π.Π.Π. και ειδικά στην παρούσα στιγμή να μην παραλείψετε την εγκατάσταση της νέας έκδοσης του προγράμματος, που προετοιμάζει όλα τα παραπάνω.
 
 
 
Κατερίνα Λυμπεροπούλου
 
Γεν. Διευθύντρια