Ημερομηνία έναρξης εξοφλήσεων λογαριασμών Δ.Ε.Η. από τους νέους Εισπράκτορες - Ημερομηνία επίσημης έναρξης εξοφλήσεων των λογαριασμών ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 18:50

 

Ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών Δ.Ε.Η

Όσοι Συνεταιριστές επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η., ορίστηκε η 26η Οκτωβρίου ως ημερομηνία ενεργοποίησης από τον Σ.Ε.Π.Π.Π. νέων Εισπρακτόρων στην δραστηριότητα.

Για να κατοχυρώσετε δικαίωμα συμμετοχής, θα πρέπει να δηλώσετε την πρόθεση σας στον Σ.Ε.Π.Π.Π. μέσα σε μία εβδομάδα, έως δηλαδή και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώστε να συμπεριληφθείτε στον σχετικό κατάλογο που θα παραδώσει ο Συνεταιρισμός στη Δ.Ε.Η. την 24η του μήνα, το οποίο και θα υπογραφεί ως Παράρτημα στη σύμβαση Συνεταιρισμού και Δ.Ε.Η..
 
Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε την επόμενη εβδομάδα με τις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού, στα τηλέφωνα 210 5231467, 210 5231466 και 210 5239994, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες (διαδικασία στην Εθνική Τράπεζα, λοιπά δικαιολογητικά και προϋποθέσεις συμμετοχής, παράδοση τυχόν σφραγίδας).
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι εισπράξεις Δ.Ε.Η. κατατίθενται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή) στον λογαριασμό του Συνεταιρισμού στην Εθνική Τράπεζα και ότι η προμήθεια που εισπράττεται από τον καταναλωτή ανά εξόφληση είναι εβδομήντα πέντε λεπτά (0,75€), από τα οποία τα 0,60€ αποδίδονται ως αμοιβή στον Εισπράκτορα, ενώ το μέρος που κρατά ο Συνεταιρισμός για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους της δραστηριότητας και την γενικότερη λειτουργία του είναι 0,15€.
 
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (19 & 20 του μήνα), οπότε υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε δυσκολία στις συναλλαγές σας με την Εθνική Τράπεζα (άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, κατάθεση), γεγονός που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για την έγκαιρη προσέλευση και την ολοκλήρωση έστω των βασικών εργασιών για τη συμμετοχή σας.
 
Γενικότερα πάντως, παρατηρείται μία σταθερή ανοδική πορεία στις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στα συμβεβλημένα προς τούτο σημεία του Σ.Ε.Π.Π.Π., τόσο στο σύνολο των συναλλαγών όσο και στην επιμέρους κίνηση των Μελών.
 
Ειδικότερα, ο Σεπτέμβριος έκλεισε με εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 23,8%, σε σχέση με τον Αύγουστο, που ήταν ο υψηλότερος έως τότε μήνας (βλέπε παλαιότερη ανακοίνωση).Επιπλέον είκοσι μία χιλιάδες καταναλωτές εμπιστεύτηκαν τον Σ.Ε.Π.Π.Π. για τις εξοφλήσεις των λογαριασμών τους.
 
Ακόμα σημαντικότερο όμως, είναι ότι το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε κυρίως από την αύξηση των συναλλαγών στα Μέλη με μεσαία και πιο χαμηλή κίνηση, σε συνδυασμό με αυτήν των σταθερά υψηλών σε κίνηση Εισπρακτόρων, οι οποίοι σταδιακά, με επιμονή και προβολή της δραστηριότητας,  πέτυχαν να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.
 
Ενδεικτικά, μελετώντας τις συναλλαγές των 5 πρώτων Εισπρακτόρων κατά τον μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο (προκύπτει και από τα ποσά της καθαρής αμοιβής τους – οι πέντε πρώτες θέσεις ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα στο αρχείο των μικρών ειδήσεων), παρουσίασαν αύξηση κατά 4,2% στις συναλλαγές τους σε σύγκριση με το 23,8% της αύξησης στο σύνολο του Δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκε η προσέλευση στον κύριο όγκο των Μελών, σε περιοχές και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαίτερα σημαντικό ζητούμενο για την παρουσία και τις νέες συνεργασίες του Συνεταιρισμού.
 
Τέλος, για την καλύτερη ενημέρωση σας μπορείτε να διαβάσετε την παλαιότερη ανακοίνωση«συμφωνία για την ένταξη και νέων Εισπρακτόρων στην δραστηριότητα εξόφλησης λογαριασμών της Δ.Ε.Η.», η οποία αναρτήθηκε τον Ιούλιο ενόψει της τότε μαζικής ένταξης νέων Μελών στην δραστηριότητα, με την σημείωση όμως ότι καταληκτική ημερομηνία στην παρούσα διεύρυνση είναι η 21η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή (απαιτείται η σύνδεση σας στην περιοχή μόνο για μέλη).
 
Αμοιβή και εκκαθαρίσεις Σεπτεμβρίου
 
Χτες Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, καταβλήθηκε στους λογαριασμούς όσων Μελών εξοφλείτε λογαριασμούς Δ.Ε.Η., η καθαρή προμήθεια που αντιστοιχεί για την δραστηριότητα από 1η έως και 30 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλεί στα e-mail σας και η εκκαθάριση που βάσει ΠΟΛ εκδίδει ο Σ.Ε.Π.Π.Π. κάθε μήνα.
 
Εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης
 
Κατόπιν συνεννόησης του Σ.Ε.Π.Π.Π. με την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης για την πρόοδο των εργασιών, ως πιθανότερη πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών εξοφλήσεων εκτιμάται η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.
 
Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες και οδηγίες τόσο για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα όσο και για τις καταθέσεις των εισπράξεων στον λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π..
 
Μέχρι νεωτέρας, όσα Μέλη εξοφλείτε με σφραγίδα της Ε.Υ.Α.Θ. συνεχίζετε κανονικά και θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία παράδοσης της στην εταιρία.
 
Όσα Μέλη δεν μας έχετε αποστείλει ακόμα τις δύο συμβάσεις Εισπράκτορα λογαριασμών ύδρευσης (μονογράφετε σε κάθε σελίδα των συμβάσεων και υπογράφετε στην τελευταία), καλείστε να το πράξετε εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να παραδώσουμε σχετικό κατάλογο στην Ε.Υ.Α.Θ. και να προλάβετε την επίσημη έναρξη.
 
Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με τον Σ.Ε.Π.Π.Π..