Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στον ΣΕΠΠΠ

Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2010 23:12

 
Σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, η ημέρα ξεκίνησε και εξελίσσεται εξαιρετικά περίεργα. Σε συνεργασία με το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. Νικήτα Γιαννόπουλο επεξεργαζόμαστε από χθες τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επικύρωση της σύμβασης που θα υπόγραφε ο Σ.Ε.Π.Π.Π. με τα μέλη του, τα οποία θα επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στην είσπραξη λογαριασμών καταναλωτών της Δ.Ε.Η.
 
Η απόφαση του Δ.Σ. είχε ανακοινωθεί και όριζε ως ημέρα ψηφοφορίας την Παρασκευή 5/2/2010. Δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίθηκε ικανός αριθμός συνεταιριστών και αναγκάστηκα να προτείνω παράταση της ψηφοφορίας, με τη γνωστή πλέον ανακοίνωση πως όμως δεν αναρτήθηκε εγκαίρως στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π. (την έστειλα για ανάρτηση στις 10:36 το πρωί, αλλά η ιστοσελίδα δουλεύει με εθελοντική προσφορά και φυσικά δεν μπορώ να επισπεύσω τις εκεί διαδικασίες). Όλη τη μέρα σήμερα ήμουν στο, συνεργαζόμενο με τον Σ.Ε.Π.Π.Π., τυπογραφείο και δεν είχα επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού για να διαπιστώσω πως δεν υπήρχε η ανακοίνωση, κάτι που από λάθος μου θεωρούσα δεδομένο.
 
Στις 17:50 τηλεφώνησα στον Γιαννόπουλο αν είχε πυκνώσει η συμμετοχή και πήρα αρνητική απάντηση. Στις 18:55 επέστρεψα στο P.C. και διαπίστωσα πως η ανακοίνωση παράτασης δεν είχε αναρτηθεί. Ούτε κατάφερα να επικοινωνήσω με τον συνεταιριστή που ανάλαβε την υποστήριξη του site. Το τηλέφωνο του εξακολουθούσε να μην απαντά.
 
Ο Γιώργος Αδαμάκος είναι ο Συνεταιριστής που γράφτηκε πρώτος στον Σ.Ε.Π.Π.Π.. Μαζί του είχα χθες επικοινωνία όταν με ρώτησε: « Να στείλω από σήμερα Παρασκευή υπογεγραμμένη τη Σύμβαση για να τη λάβεις τη Δευτέρα; Ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται οι λογαριασμοί γι αυτό το δίμηνο στην περιοχή μου και θέλω να προλάβω, για να μην περιμένω άλλους δυο μήνες μετά». Του απάντησα «Κι αν δεν εγκριθεί;». Νόμισε πως ήταν αστείο και συμπλήρωσε πως «το θεωρεί δεδομένο».
 
Στις 19:30 διάβαζα την εισερχόμενη αλληλογραφία και μεταξύ αυτών μια επιστολή του Γιώργου Αδαμάκου που έλεγε: «Σε ένα ένθετο εφημερίδας σήμερα λέει για την αυστριακή εταιρία verbund που θα αρχίσει να πουλάει ρεύμα σε καταναλωτές στην Ελλάδα. Μήπως να γίνει κάποια κρούση και για εξόφληση λογαριασμών αλλά και για αιτήσεις ένταξης σε αυτή την εταιρία;»
 
Έστειλα την απάντηση: «Γιώργο είδες που έπεσες έξω; Η πρόταση για τη σύμβαση δεν εγκρίθηκε από το ελάχιστο απαιτούμενο (50% + 1) των συνεταιριστών. Σας εύχομαι καλή τύχη. Ξαναρχίζετε από την αρχή. Δυστυχώς από το πρωί δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας. Το seppp.gr είναι κλειστό, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο». Και του έστειλα την πρωινή ανακοίνωση που δεν είχε αναρτηθεί ακόμη.
 
Με πρωτοβουλία του την έβγαλε στη δημοσιότητα στις 20:10. Περιέργως ανέβηκε αμέσως μετά και στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π., χωρίς κανείς άλλος να επικοινωνήσει μαζί μου. Όμως έτσι δεν λειτουργούν οι αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις. Αν θέλετε αφεντικά στο κεφάλι σας για να φοβάστε τον βούρδουλα τους, ειδοποιήστε με. Μυαλά εγώ δεν αλλάζω.
 
Η διαβούλευση για τη Σύμβαση, που δεν εγκρίνατε, ξεκινά από την αρχή. Η πρόταση του Δ.Σ. αποσύρεται. Ο παλιός κατάλογος των ψηφισάντων διαγράφεται.  Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. περιμένει τις  προτάσεις σας.
 
Κίμων Κλωνάρης