Η πρώτη διευρυμένη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΠΠ

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 12:07

 
Σήμερα στο Βιβλίων μελών του Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι εγγεγραμμένα 279 μέλη από τις 420 ηλεκτρονικές μερίδες που παραλάβαμε. Ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους και περιμένουν τη συνεδρίαση του επόμενου Δ.Σ. για τη τυπική ένταξη τους άλλοι 13, ενώ ακόμη 11 έχουν αγοράσει τις συνεταιριστικές τους μερίδες. Σύνολο 303 μέλη με 336 μερίδες. Οι σχετικοί πίνακες μελών... έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Π.Π..

Ο στόχος των 300 πρώτων μελών μέσα στο 2009 έχει υπερκαλυφθεί. Ωστόσο θα συνεχιστούν οι εγγραφές μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για τις περιοχές που δεν εξυπηρετείται ακόμη το κοινό και περιγράφονται στον «Χάρτη του Σ.Ε.Π.Π.Π.».

Σύμφωνα με το Καταστατικό η ημερομηνία και τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης αποφασίζονται από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. και ανακοινώνονται τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη σύγκληση της. 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα (από 18/1 ως 22/1). ʼρα η Γ.Σ. μπορεί να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο από 1/2 ως 6/2. Όμως μέσα στον Φεβρουάριο ίσως πραγματοποιηθεί και η ετήσια Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π. Αν όντως αυτό αποφασίσει η Ομοσπονδία, τότε είναι σωστό οργανωτικά αυτές οι δύο Γ.Σ. να διεξαχθούν σε διαδοχικές μέρες, ώστε όσοι συνεταιριστές είναι και αντιπρόσωποι των σωματείων τους μέλη της Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. να αποφύγουν τη διπλή ταλαιπωρία και τα έξοδα. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία κάποιοι συνεταιριστές να γνωρίσουν από κοντά τις εργασίες της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. 

Όμως σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η δική τους Συνέλευση προαναγγέλλεται έναν μήνα πριν. ʼρα το επόμενο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. (Πέμπτη 14/1) που θα επισκεφτεί και τη νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ, ακόμη κι αν αποφασίσει άμεση σύγκληση Γ.Σ. αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν τη Δευτέρα 15/2, που όμως είναι Καθαρή Δευτέρα, ημερομηνία πολύ δύσκολη για ταξίδια από την επαρχία. Επομένως οι δύο Γ.Σ. μπορούν να πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου (Κυριακή ο Σ.Ε.Π.Π.Π. και Δευτέρα ως είθισται η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.) 

Θα περιμένουμε την απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Π.
ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ