Πρόσκληση Νέων Μελών

Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2009 18:19

 
 Σ.Ε.Π.Π.Π.
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 
 
Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2009

Σ.Ε.Π.Π.Π.: Για να έχουν οι πράκτορες όνειρα και όχι εφιάλτες
 
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 ο Σ.Ε.Π.Π.Π., ο Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης των Επαγγελματιών Πρακτόρων, έκλεισε ακριβώς 21.000 ώρες από τη μέρα που γεννήθηκε. Ήταν η Πέμπτη 31 Μαΐου 2007, όταν πάλι στο ίδιο μέρος συναντήθηκαν 18 άτομα για να του δώσουν την πρώτη πνοή ζωής. Τότε υπογράψαμε την ιδρυτική του πράξη και πήρε η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. τον Σ.Ε.Π.Π.Π. από το χέρι και τον οδήγησε σε ασφαλή μονοπάτια, μέχρι τη μεγάλη λεωφόρο που ανοίγεται σήμερα μπροστά μας. Ώσπου την περασμένη Παρασκευή έφτασε η δύσκολη ώρα να κοπεί ο ομφάλιος λώρος και το γέννημα μας να ζήσει πια με τη δική του ανάσα.
 
Δεν ήταν εύκολη μέρα. Αυτοί που ξενύχτησαν 29 μήνες μέχρι να δουν τον Σ.Ε.Π.Π.Π. να ανοίγει τα φτερά του, που μάτωσαν δίνοντας από το υστέρημα τους κόπο και χρόνο πολύτιμο, αυτοί οι ίδιοι έπρεπε να απομακρυνθούν από τον Σ.Ε.Π.Π.Π. γιατί απ’ αρχής είχαμε συμφωνήσει πως «ο Σ.Ε.Π.Π.Π. θα συνεργάζεται με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των Επαγγελματιών Πρακτόρων αλλά ο ίδιος θα οργανωθεί σε καθαρά τεχνοκρατική και όχι συνδικαλιστική βάση». Τα μέλη που υπηρετούσαν ταυτόχρονα το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και της Ομοσπονδίας έπρεπε να απομακρυνθούν, όχι σαν εχθροί αλλά σαν τον γονιό που αναθρέφει με κάθε φροντίδα τη μονάκριβη κόρη του, για να την παραδώσει κάποια μέρα στο δικό της σπιτικό. Όσο κι αν στενοχωριέται, ξέρει πως αν θέλει την ευτυχία του παιδιού του πρέπει να το αφήσει να κάνει μόνο του τις επιλογές της ζωής του. Στο συνδικαλισμό έχουμε απαράβατο όρο το «όλοι ή κανείς». Όμως μ’ αυτό το λίπασμα θρέφονται πολλά παράσιτα, που κοροϊδεύουν τον μόχθο των πολλών και περιμένουν να ποτιστούν κι αυτά -έτσι κι αλλιώς- από το νερό που κουβαλούν οι άλλοι. Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση μαζί τους. Γι’ αυτό και βγαίνει από τη σκέπη της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
 
Τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. ανήκαν και στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. και αυτό ήταν ασυμβίβαστο με τις αρχές μας για διαχωρισμό της συνδικαλιστικής από την επιχειρηματική δράση. Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν για νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. την ευθύνη για την πραγμάτωση του μεγάλου μας όνειρου ανέλαβαν οι:
 
Κίμων Κλωνάρης – Πρόεδρος
 
Αναστασία Τζαμπαζλή – Αντιπρόεδρος
 
Παπαδάκης Μάριος (οι 3 από το προηγούμενο Δ.Σ.)
 
και οι νέοι: Βονάκης Ιωάννης-Γιαννόπουλος Νικήτας-Δοξόπουλος Αλκιβιάδης-Χερίδης Μιλτιάδης
 
Όταν ξεκινούσαμε είχαμε πει:
 
«Παίρνουμε την πρωτοβουλία δημιουργίας του Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Πρακτόρων, έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκεται ο κλάδος. Η σημερινή μας πρωτοβουλία δεν είναι μόνο επιθυμητή αλλά και κρίσιμα απαραίτητησε μια αγορά που ταχύτατα γίνεται παγκόσμια και η οποία απαιτεί ρηξικέλευθες αποφάσεις και ριζοσπαστικές ενέργειες, που προϋποθέτουν τεχνοκρατικές γνώσεις και εμπειρία και οργάνωση πάνω στα πλαίσια των σύγχρονων επιχειρηματικών πρακτικών και μεθόδων και πάνω από όλα σε μια αγορά που μεταμορφώνεται ραγδαία.
Στόχος μας είναι η κερδοφορία που θα είναι αποτέλεσμα της αξιοποίησης της κοινής αγοραστικής μας δύναμης, της κοινής διαπραγματευτικής μας ικανότητας, της κοινής παροχής υπηρεσιών και προπάντων του δικτύου των καταστημάτων μας, το οποίο με χρόνιες επενδύσεις και εργασία -προσωπική και των οικείων μας- έχουμε δημιουργήσει. Η αγορά ζητάει από εμάς να ενεργήσουμε στο πνεύμα των καιρών για να αυξήσουμε την πελατεία μας αλλά και να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις σας με νέες δυναμικές λύσεις και συνεργασίες.
 
Ο κύριος στόχος μας είναι η επιχειρηματική ανάπτυξη του καθενός από τα πρακτορεία των μελών μας με σειρά συμφωνιών, συμβάσεων και ενεργειών που θα αποσκοπούν στην: α)  μείωση του κόστους λειτουργίας και της προμήθειας αγαθών και προϊόντων β) αύξηση του εισοδήματος, με την αναβάθμιση και εξασφάλιση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών γ) εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας για το μέλλον αλλά και για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων μας δ) αύξηση του εισοδήματος μας με νέες δραστηριότητες που δεν αντικρούουν τον νόμο και τους υπάρχοντες κανονισμούς και κυρίως ε) Ανάπτυξη του ίδιου του Συνεταιρισμού σε πώλο επιχειρηματικότητας και εμπορικής δραστηριότητας που δεν θα έχει προηγούμενο στα ελληνικά οικονομικά δεδομένα.
 
Μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικών δικτύων, υπηρεσιών διαδικτύου, ανάπτυξης λογισμικού και εταιρίες εκδοτικές, διαφημιστικές, μεταφοράς εγγράφων, δημοσκοπήσεων, αυτόματων πωλητών, τηλεπικοινωνίας, ηλεκτρισμού κι εν γένει κοινής ωφέλειας, προμηθευτές τεχνολογικού εξοπλισμού, χορηγοί και διαφημιζόμενοι) από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο επιθυμούν να συνεργασθούν μαζί μας μακριά από πολιτικές ή συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις και φιλοδοξίες συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων. Επιθυμούν συνεργασία σε επιχειρηματική βάση, με ξεκάθαρους στόχους, σχέσεις και διαδικασίες. Ο Συνεταιρισμός θα γίνει το βασικό μέσο για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης και των καταστημάτων τους και παράλληλα θα αποτελέσει μια σημαντική οικονομική οντότητα με τη δυνατότητα να διανέμει μεγάλα μερίσματα στα μέλη του».
 
Από τότε πέρασαν 2 χρόνια. Έπρεπε πρώτα να οργανωθούν οι υποδομές. Βήμα-βήμα, με σχέδιο και επιμονή. Φτιάχτηκε και εγκρίθηκε το Καταστατικό, που αποτελεί υπόδειγμα αφού, αν και συντάχθηκε σε περίοδο έντονων συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων, κανείς ποτέ δεν μέμφθηκε ούτε κεραία του. Δίχως ούτε ένα ευρώ πόρους, αυτό τυπώθηκε και διανεμήθηκε σε όλη την Ελλάδα.
 
Έξι μήνες μας πήρε να συμβληθούμε κατ’ αρχάς με τη ΔΕΗ. Γεγονός σημαντικότατο όχι μόνο γιατί επιτέλους μπαίναμε στην αγορά με σύγχρονη τεχνολογία και δικαίωμα αμοιβής 2,5 φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη σύμβαση μας, παρά γιατί κυρίως εύρισκε λύση το μεγάλο αγκάθι της διάλυσης του εγγυητικού κεφαλαίου της ΠΟΕΠΠΠ για τη ΔΕΗ, από τους καταχραστές.
 
Η ΟΠΑΠ δεσμεύτηκε συμβατικά για την αναγνώριση του Σ.Ε.Π.Π.Π. κι αυτό υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος στην ανάπτυξη των συνεταιριστικών δραστηριοτήτων μας. Αλλά και ο κολοσσός που λέγεται Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, συμφώνησε σε αποκλειστική συνεργασία με τον Σ.Ε.Π.Π.Π.. Τεράστια επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το κύρος του εμπορικού της σήματος δίπλα σε αυτό του Σ.Ε.Π.Π.Π. στις βιτρίνες των επιχειρήσεων μας. Ταυτόχρονα λυνόταν και το θέμα της εγγύησης των Συνεταιριστών. Να μην πέσουμε πάλι στην παγίδα των καταχραστών. Τώρα πια τις εισπράξεις του κάθε μέλους για τις εξοφλήσεις των λογαριασμών ΔΕΗ στα καταστήματα του Σ.Ε.Π.Π.Π. θα τις εγγυάται η Ε.Τ.Ε., σε ύψος για τον καθένα ανάλογα με την πιστοληπτική του ικανότητα. Ούτε ίχνος μη αξιοκρατικών παρεμβάσεων υπέρ «φίλων». Αυτή είναι η νέα εποχή που φέρνει ο Σ.Ε.Π.Π.Π.
 
Έχοντας πια εξασφαλίσει συμβάσεις συνεργασίας με ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΟΠΑΠ, αναζητήσαμε και βρήκαμε εταιρία που πρόσφερε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, το εξειδικευμένο προσωπικό, το πιστοποιημένο πρόγραμμα και το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα. Κυρίως όμως εταιρία που θα αποδεχόταν το ρίσκο του δικαιώματος, εκ μέρους μας, να σπάσουμε αζημίως τη σύμβαση μας, αν ποτέ η ΟΠΑΠ προσέφερε στα πρακτορεία τις αντίστοιχες υπηρεσίες, χωρίς την απαίτηση καταβολής τιμήματος. Κι όλα αυτά έναντι του αποδεδειγμένα χαμηλότερου τιμήματος στην αγορά, προκειμένου να επιτύχει αυτή η νέα εταιρία την είσοδο της στην εξόφληση λογαριασμών σε συνεργασία με το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας. Ειδικά μάλιστα για τις εξοφλήσεις ΔΕΗ και ΟΤΕ περιορίζεται η αποζημίωση της μόνο στο κόστος λειτουργίας, αποδεικνυόμενο με παραστατικά, χωρίς δικαίωμα επιπλέον κέρδους και σε κάθε περίπτωση ποτέ άνω των 500 ευρώ συνολικά ετησίως ανά πρακτορείο, την ώρα που οι άλλες εισπρακτικές εταιρίες μας ζητούσαν από 12 ως 20 λεπτά ανά συναλλαγή!
 
Και τότε έμενε να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απαλλαγή των μελών του Σ.Ε.Π.Π.Π. από τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, ΦΠΑ, ταμειακές μηχανές, αποδείξεις, ελέγχους της εφορίας και όλες τις άλλες γενικές υποχρεώσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Αυτό υπήρξε και η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρις στιγμής του Σ.Ε.Π.Π.Π. που όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιμονή του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. και ειδικά του Προέδρου Κυριάκου Τοπτσίδη.
 
«15 Σεπτεμβρίου 2009 – Ο Υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας αποφασίζει:
 
1)      Οι αποδείξεις για τον πελάτη είναι απλές μηχανογραφικές εκτυπώσεις και λαμβάνουν σήμανση με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών κυριότητας του Σ.Ε.Π.Π.Π., που είναι εγκατεστημένοι στην έδρα του Σ.Ε.Π.Π.Π.. (Απαλλαγή από ταμειακές μηχανές).
 
2)      Για τις προμήθειες που λαμβάνει ο πράκτορας στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιούνται οι εξοφλήσεις, εκδίδονται μηνιαίες εκκαθαρίσεις από το μηχανογραφικό του Σ.Ε.Π.Π.Π. και αυτές απλώς φυλάσσονται στο κατάστημα του πράκτορα. Τα μέλη του Συνεταιρισμού απαλλάσσονται κι από τη τήρηση βιβλίων Β΄ κατηγορίας (εσόδων- εξόδων).»
 
Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. ήταν επιτέλους ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ! Αλλά φαίνεται πως είναι γραμμένο ότι ο κλάδος μας ποτέ δεν θα κατακτά τίποτε εύκολα. Προέκυψε το θέμα του Νομικού που ακόμη και σήμερα δεν παραδίδει το αρχείο του Σ.Ε.Π.Π.Π. Ζητά συναντήσεις όμως δεν έρχεται στα ραντεβού. Ζητά «αμοιβές» αλλά δεν παραδίδει λογαριασμό. Για πρώτη και τελευταία φορά σε ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Π.Π. θα μιλήσουμε εκτός επιχειρηματικής διαλέκτου: «ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ρεεεεε!!!».
 
Η μερίδα ορίστηκε στα 400 ευρώ, που επιστρέφεται ολόκληρη σε όποιον επιθυμεί την αποχώρηση του. Κανένας συνεταιριστής δεν είναι υπεύθυνος, πέραν της συνεταιριστικής του μερίδας, για τυχόν ζημίες του Σ.Ε.Π.Π.Π. (άραγε από που θα μπορούσαν αυτές να προκληθούν;) γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για Αστικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης. Μέλη του συνεταιρισμού μπορούν να γίνουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρακτορείων των παιχνιδιών της Ο.Π.Α.Π. ή άλλων παιχνιδιών πρόγνωσης κρατικής εποπτείας (Κρατικά Λαχεία, Ο.Δ.Ι.Ε. κτλ). Στον Σ.Ε.Π.Π.Π. τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό. Όποιο μέλος αποχωρεί, μόλις το αποφασίσει, με μια απλή δήλωση. Το κάθε μέλος έχει το απόλυτο δικαίωμα να αναπτύξει στο κατάστημα του όλες τις δραστηριότητες που του εξασφαλίζει ο Συνεταιρισμός ή μόνο ένα μέρος από αυτές ή και καμία, αν αρκείται απλά στο ετήσιο μέρισμα. Όμως το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε πάντα. Μόνο οι επαγγελματίες πράκτορες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επιχειρηματικού αυτού οράματος. Μόνο αυτοί που από το επάγγελμα μας αποζητούν ένα καλύτερο αύριο.
 
Το 2003 κυκλοφορούσαν ετησίως 65 εκατ. διμηνιαίοι λογαριασμοί ΟΤΕ – ΔΕΗ που περίπου 1.000 πράκτορες εξοφλούσε το 20% αυτών έναντι 30 λεπτών ανά συναλλαγή. Ετησίως περίπου 3.900 ευρώ «μαύρα» έσοδα ανά πρακτορείο. Σήμερα οι λογαριασμοί που μας ενδιαφέρουν έχουν αυξηθεί, μαζί με τους μηνιαίους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, των δημοτικών εταιριών ύδρευσης και τις τηλεοπτικές συνδρομές, σε πάνω από 300 εκατ. ετησίως.
 
Με αμοιβή απόλυτα νόμιμη μέσω Σ.Ε.Π.Π.Π. τα 80 λεπτά, τα ανωτέρω νούμερα πολλαπλασιάζονται κατ’ ευθείαν σε 50.000 ευρώ ετησίως ανά πρακτορείο. Την ώρα που οι μεγάλες καθυστερήσεις στις ουρές των Τραπεζών αποθαρρύνουν το κοινό από το να τις προτιμά για την εξόφληση των λογαριασμών, τα δικά μας γκισέ είναι αποδεδειγμένα τα πιο εύχρηστα, για μηχανογραφημένη είσπραξη. Χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος κάθε μέλους από την αύξηση στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, λόγω πολλαπλα-σιασμού των επισκέψεων στο κατάστημα μας. Και οι λογαριασμοί είναι μόνο η αρχή. Πολύ σύντομα το νούμερο αυτό δεν θα αντιπροσωπεύει ούτε το ένα τρίτο των δραστηριοτήτων μας.
 
Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για χρηματοοικονομικές συναλλαγές στα γκισέ των πρακτορείων και για εκμίσθωση μέρους της πρόσοψης των καταστημάτων μας, ώστε να εγκαταστήσουν σύγχρονα ΑΤΜ. Διαφημιστικές εταιρίες επιζητούν να προβάλλουν τους μεγαλύτερους πελάτες τους στους πολυσύχναστους χώρους μας. Μεγάλες εταιρίες δημοσκοπήσεων θεωρούν ως την ιδανικότερη λύση, τη συνεργασία τους μαζί μας, για να διεξάγουν online και αυθημερόν τα γκάλοπ τους. Που αλλού να βρουν, συγκεντρωμένο, αντιπροσωπευτικότερο κοινό; Παγκόσμιοι πρωταγωνιστές στις υπηρεσίες μεταφοράς εγγράφων (έντυπα λογαριασμών, συντάξεων, ασφαλειών και ότι άλλο μπαίνει καθημερινά στα ελληνικά νοικοκυριά) εκτιμούν πως μόνο μαζί μας μπορούν να αναπτύξουν το δίκτυο τους άμεσα και κερδοφόρα και για τις δύο πλευρές. Από όλους τους ειδικούς θεωρείται πως το μέλλον των λιανικών πωλήσεων ανήκει στους αυτόματους πωλητές. Οι κερματομηχανές πωλούν πλέον DVD, CD, βιβλία τσέπης, εφημερίδες, τσιγάρα, αναψυκτικά, καφέδες, σνακς και κάθε λογής τυποποιημένα προϊόντα. Η τοποθέτηση τους στα πρακτορεία μας δείχνει να είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Τους προσφέρουμε προβολή, έτοιμη πελατεία και προστασία της επένδυσης τους. Τι άλλο να ζητήσουν; Για να πραγματοποιηθεί η έκδοση ονομαστικών εισιτηρίων που είναι πλέον επιβεβλημένη στα γήπεδα, χρειάζεται online σύνδεση μέσω διαδικτύου. Υπάρχει πρακτορείο χωρίς internet; Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση της επαναφορτιζόμενης κάρτας αστικών διαδρομών. Προπαντός όμως για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που αλλάζουν ριζικά. Το κοινό πλέον θα μπορεί να αγοράζει τηλεπικοινωνιακό χρόνο μόνο ηλεκτρονικά. Και σ’ αυτό το γήπεδο παίζουμε μόνοι μας.

Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι το μέλλον των πρακτόρων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ.
Καλούνται οι κάτοχοι αδειών πρακτόρευσης παιχνιδιών πρόγνωσης Κρατικής εποπτείας (ΟΠΑΠ – ΟΔΙΕ – Κρατικά Λαχεία) που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π. να αποστείλουν κατ’ αρχάς ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού στη διεύθυνση www.seppp.gr και στη συνέχεια φάκελο με τα παρακάτω έγγραφα στην Ταχ. Διεύθυνση Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. – Μάρνη 56 – Τ.Κ. 10437 – ΑΘΗΝΑ:
  1. Νόμιμα πιστοποιημένη φωτοτυπία (σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα) της άδειας λειτουργίας πρακτορείου β) Απόφαση του αρμόδιου οργάνου, σε περίπτωση νομικού προσώπου (Ο.Ε.-Ε.Ε.- Ε.Π.Ε.-Α.Ε) για συμμετοχή στον Συνεταιρισμό. γ) Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του φυσικού προσώπου ή του νόμιμου εκπροσώπου νομικού προσώπου δ) Αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού εγγραφής που ανέρχεται σε 15 ευρώ και της Συνεταιριστικής μερίδας αξίας 400 ευρώ εκάστη, που ο καθένας έχει δικαίωμα να αγοράσει 1-5, αν και το κάθε μέλος έχει μόνο μία ψήφο, όσες μερίδες κι αν αποκτήσει, (η κατάθεση γίνεται στην Εθνική Τράπεζα, στον λογαριασμό όψεως του Σ.Ε.Π.Π.Π. 103/480110-56) και δυστυχώς ε) Απ’ αρχής αιτήσεις εγγραφής, αφού τις παλαιότερες δεν τις παραδίδει ο Νομικός.
Κάντε τον Σ.Ε.Π.Π.Π. δυνατό για να μπορούμε να έχουμε όνειρα κι όχι εφιάλτες. Για να αποδείξουμε ότι έχουμε μέλλον και όχι τη μοίρα των απογοητευμένων.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Π.
 
ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ