ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ - ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΕΠΠΠ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/01/2014

Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού & Συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Σ.Ε.Π.Π.Π. σας ευχόμαστε να είναι «Ευτυχισμένο το νέο έτος», καταρχάς με υγεία για εσάς και όσους αγαπάτε.

Μακάρι το 2014 να είναι μια χρονιά ανάπτυξης και επαγγελματικής ευρωστίας, όπως όλοι στο Συνεταιρισμό προσδοκούμε και έχουμε ισχυρές αποδείξεις ότι πράγματι θα είναι.

Πρωταρχικός στόχος της επιστολής αυτής είναι να διαψεύσει κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση κάποιες «περίεργες» φήμες που το τελευταίο διάστημα μιλούν για ημερομηνία λήξης του Σ.Ε.Π.Π.Π., για προβλήματα και επικείμενο κλείσιμό του. Μπορεί εσείς προσωπικά να μην έχετε γίνει δέκτες των δυσφημιστικών και εντελώς ανυπόστατων διαδόσεων, πολλά Μέλη όμως τις γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν ότι προέρχονται από ανταγωνιστικά προς όλους τους Πράκτορες ξένα συμφέροντα, δυστυχώς όμως σε κάποιες περιπτώσεις – ευτυχώς λίγες – και από δικούς μας ανθρώπους. 
 
 Δεύτερος σκοπός είναι η εκ μέρους του επίσημου συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης του Συνεταιρισμού παροχή ειδικά σε εσάς, τα Μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π., της διαβεβαίωσης, αλλά και της πέραν κάθε αμφιβολίας απόδειξης ότι ο Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι εδώ, υγιής, δυνατός, διαφανής, επιτυγχάνει τους στόχους του και δρομολογεί ακόμα περισσότερους, έχοντας πάντοτε ως βασική δέσμευση και επιδίωξη να ενισχύει το δίκτυο των Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιγνιδιών Πρόγνωσης της ΟΠΑΠ. 
 
Ο τρίτος στόχος που ανέκαθεν καθόριζε και καθορίζει τη δράση του Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στα πρακτορεία μας, συνεπώς και η αύξηση των πωλήσεων της ΟΠΑΠ. Ο Συνεταιρισμός αποτελείται από Πράκτορες, απευθύνεται σε όλους τους Πράκτορες, η βασική επαγγελματική μας απασχόληση είναι η προώθηση και πρακτορεία των τυχερών παιγνίων της ΟΠΑΠ και εκ του ίδιου του Καταστατικού μας δεσμευόμαστε ότι οι δραστηριότητες του Συνεταιρισµού διεξάγονται « ...µε τη ρητή επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων και των δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία…».
 
 Αυτό ίσχυε πάντοτε και ακόμα περισσότερο τώρα, που η ΟΠΑΠ και το δίκτυό της, διάγουμε από κοινού μια έντονα επιθετική περίοδο αμφισβήτησης και απειλής των νόμιμων, αποκλειστικών και μονοπωλιακών δικαιωμάτων μας. Εμπόδιο στα ξένα αυτά σχέδια είναι οι ίδιοι Πράκτορες της ΟΠΑΠ και η αδιάρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με την Εταιρία. Εμπόδιο όμως είναι και ο ισχυρός Σ.Ε.Π.Π.Π., που μέσα από τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προσελκύει κόσμο στα καταστήματά μας, ισχυροποιεί την επαγγελματική παρουσία και το εισόδημα των Πρακτόρων, προβάλλει τα τυχερά παιχνίδια συμβάλλοντας στην αύξηση των πωλήσεων της ΟΠΑΠ και εδραιώνει το εμπορικό της σήμα στη συνείδηση του κοινού.
 
 Όσοι Πράκτορες είναι δραστήριοι στον Σ.Ε.Π.Π.Π., γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι αυτό που προσφέρει ο Σ.Ε.Π.Π.Π. στα καταστήματά τους, καθώς και το κόστος της ενδεχόμενης απώλειάς του.
 
Επιγραμματικά, τα τελευταία 3 χρόνια εισήλθαν στα πρακτορεία του Συνεταιρισμού 4 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες για την εξόφληση των λογαριασμών τους, μερίδα των οποίων επέλεξε και ένα από τα προσφερόμενα παίγνια, με θετικό και σαφή αντίκτυπο και στις πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών. 
 
Προς επιβεβαίωση, αρκεί να συγκριθεί ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών που επιτυγχάνεται στα πρακτορεία των ενεργών Μελών του Συνεταιρισμού σε αντιδιαστολή με τον τζίρο των Πρακτόρων που είτε δεν έχουν επιδιώξει να επωφεληθούν των διαθέσιμων υπηρεσιών είτε δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στον Σ.Ε.Π.Π.Π.. Ενδεικτικά στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, και μεταξύ του α’ εξαµήνου του 2012 και αντίστοιχα του α’ εξαµήνου του 2013, η μείωση του τζίρου των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ άγγιξε το 26,3%. Στα καταστήματα των δραστήριων Μελών ωστόσο, η μείωση αυτή περιορίζεται σε ποσοστό της τάξης του 10,7%, συγκρατώντας την πτώση των πωλήσεων.
 
Εκτός όμως από την παραπάνω μετρήσιμη και γι’ αυτό αναμφισβήτητη έμμεση ωφέλεια της βασικής επαγγελματικής μας ιδιότητας, εξίσου εντυπωσιακή είναι η άμεση ωφέλεια των Μελών από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Σ.Ε.Π.Π.Π.. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια και μάλιστα στο χειρότερο μεταπολεμικά οικονομικό περιβάλλον, τα Μέλη που εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του Σ.Ε.Π.Π.Π. αποκόμισαν κέρδη άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο ίδιος ο Συνεταιρισμός παρουσιάζει συνεχόμενη ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών του και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρίες που το πετυχαίνουν πλέον αυτό.
 
Ενδεικτικά, στις 10 πρώτες θέσεις για το 2013 βρέθηκαν Μέλη που παρέχουν όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες στο κοινό και οι οποίοι έλαβαν ανάλογα με τον όγκο των συναλλαγών τους τα εξής ποσά κατά φθίνουσα κλίμακα: 1ος 34.975,10€, 2ος 20.855,80€, 3ος 20.514,65€, 4ος 18.836,20€, 5ος 15.898,10€, 6ος 15.714,85€, 7ος 15.463,50€, 8ος 13.422,75€, 9ος 12.565,15€ και 10ος 12.330,15€.
 
 Πολλά υποσχόμενες, όμως ομολογουμένως χρονοβόρες στη σύναψή τους, είναι και οι συνεργασίες με τοπικές δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, η εξυπηρέτηση των οποίων μπορεί να προσφέρει ένα διόλου αμελητέο εισόδημα στα Μέλη, ενώ ταυτόχρονα «εντυπώνει» το σήμα του ΣΕΠΠΠ στο καταναλωτικό κοινό στην τοπική και πανελλήνια αγορά. Για παράδειγμα, η πρόσφατη συνεργασία του Σ.Ε.Π.Π.Π. με τη ΔΕΥΑ Λαμίας, που μετρά μόλις μισό μήνα από την έναρξή της, και εντούτοις αποφέρει ήδη κατά μέσο όρο 255,00€ στο δεκαπενθήμερο για τα Μέλη που την παρέχουν.
 
Οι δε μεγάλες συμβάσεις με τις δύο εταιρίες Φυσικού Αερίου, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, που μόλις υπογράφηκαν από τον Σ.Ε.Π.Π.Π. και ξεκινούν πολύ σύντομα, αλλά και η αντίστοιχη συνεργασία στην Αθήνα που είναι υπό διαπραγμάτευση, συνιστούν εντελώς καινούργιες δραστηριότητες και πρόσθετες υπηρεσίες για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, θα προσελκύσουν μία διαφορετική μερίδα πελατείας και θα τονώσουν την επισκεψιμότητα των καταστημάτων μας.
 
Υψηλή ανταπόκριση αναμένεται και από τους άνω των δύο εκατομμυρίων καταναλωτές της ΕΥΔΑΠ, την άλλη πρόσφατη σημαντική συνεργασία του Συνεταιρισμού, καθώς τα ταμεία της εταιρίας είναι μόλις 11 σε όλη την Αθήνα και ο Σ.Ε.Π.Π.Π. θα εξυπηρετεί και ληγμένους λογαριασμούς. Παρέχεται δε με τόσο συμφέροντες όρους, που όσοι ακόμα Πράκτορες ταλαιπωρούνται με το παλαιό σύστημα της σφραγίδας αποκτούν ισχυρό κίνητρο να εκσυγχρονίσουν την υπηρεσία τους και να την διασφαλίσουν μέσω του Σ.Ε.Π.Π.Π., αλλά και να λάβουν πίσω την υψηλότατη προσωπική τους εγγύηση στην εταιρία.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι & Μέλη,
 
Ο χρόνος που έκλεισε ήταν για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. ένας χρόνος έντονης δραστηριότητας. Κατά τη διάρκειά του, δόθηκε βάρος, αφενός στην επίτευξη νέων συνεργασιών με σκοπό το άμεσο οικονομικό όφελός μας και αφετέρου στην ασφάλεια των υπηρεσιών, στην ταχύτερη διεξαγωγή τους και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του Συνεταιρισμού με την καλύτερη οργάνωση και αυτοματοποίηση των υποδομών του.
 
Διευθετήθηκε η μηχανοργάνωση των γραφείων της έδρας, ενεργοποιήθηκε το τηλεφωνικό μας κέντρο για την καλύτερη διαχείριση των υψηλών αναγκών καθημερινής επικοινωνίας με τα Μέλη, αλλά και της πληροφόρησης των υποψήφιων Μελών, λήφθηκαν μέτρα για την ασφάλεια εκατομμυρίων δεδομένων και πληροφοριών, αυτοματοποιήθηκε η ενημέρωση του λογισμικού μας με τις καταθέσεις των Μελών μέσω υποδομής που χρησιμοποιούν μόνο ο Σ.Ε.Π.Π.Π. και το υπουργείο οικονομικών, βελτιώθηκε ο έλεγχος και η εποπτεία των Μελών στις δοσοληψίες τους με τον Σ.Ε.Π.Π.Π. και την τράπεζα, υλοποιήθηκε η έκδοση και εκτύπωση εκκαθαριστικού και πολλά άλλα.
 
Ταυτόχρονα, βρίσκει επιτέλους τον δρόμο του για επίλυση το ζητούμενο της καλύτερης εξυπηρέτησης των τραπεζικών μας συναλλαγών με την Εθνική Τράπεζα, με χρήση και του internet - banking, εφαρμογή που θα είναι σύντομα διαθέσιμη και που και πάλι υλοποιείται για πρώτη φορά, ειδικά για τις ανάγκες ενημέρωσης του λογισμικού εξόφλησης του Σ.Ε.Π.Π.Π..
 
Επίσης, κατοχυρώθηκε το σήμα του Συνεταιρισμού για πληθώρα υπηρεσιών και προϊόντων και επανελέγχθηκε το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, με το ISO των υπηρεσιών μας να διατηρείται. Η βαθμολόγηση δε των υπηρεσιών του Σ.Ε.Π.Π.Π. από τους συνεργαζόμενες εταιρίες και οργανισμούς ανήλθε στο 4,57 με άριστα το 5,00 και επιβεβαιώνει έξωθεν την καλή λειτουργία και αξιοπιστία του Σ.Ε.Π.Π.Π..
 
Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται και η λογιστική αυτονόμηση του Σ.Ε.Π.Π.Π. με τη δημιουργία εσωτερικού μηχανογραφημένου λογιστηρίου, επένδυση που συνεπάγεται μείωση του μέχρι σήμερα σχετικού κόστους κατά 60% περίπου.
 
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η καινούρια δυναμικής μορφής ιστοσελίδα μας, που εκτός από μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας, είναι και ένα σημαντικό εργαλείο προβολής του Σ.Ε.Π.Π.Π..
 
Πολύ σύντομα θα αρχίσει και η λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, δια μέσου του οποίου τα Μέλη θα μπορείτε να επωφελείστε από ειδικές τιμές σε απαραίτητα προϊόντα και υπηρεσίες. Οι πολλαπλές απαιτήσεις που προκύπτουν για την ταυτόχρονη διαχείριση ποικίλων προμηθευτικών προγραμμάτων, τη διοχέτευση των παραγγελιών των Μελών στον αντίστοιχο συνεργάτη – προμηθευτή, καθώς και για τον έλεγχο τήρησης των προνομιακών όρων  που θα επιτυγχάνει κάθε φορά ο Σ.Ε.Π.Π.Π., αποτέλεσε και πάλι μία νέα προγραμματιστική εφαρμογή.
 
Σε αυτό το συνεχώς δραστήριο και μεταβαλλόμενο πλαίσιο η αγωνία και το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων συναδέλφων για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι υψηλό και εκδηλώνεται με καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία και αιτήσεις εγγραφής νέων μελών.
 
Εκτός βεβαίως των εξελίξεων και των νέων συνεργασιών που κάθε φορά ανακοινώνονται επίσημα, συντελούνται ακόμα περισσότερες επαφές, διεργασίες και διαπραγματεύσεις από τον Σ.Ε.Π.Π.Π., πάγια πολιτική μας όμως είναι η ανακοίνωσή τους μόνο όταν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για ευνόητους λόγους προστασίας από τον ανταγωνισμό.
 
Ενάντια συνεπώς σε κάθε απαισιόδοξη διάθεση, ενάντια σε κάθε αντίθετη πρόβλεψη και ενάντια κυρίως, σε κάθε κακόβουλη διάδοση, ο Συνεταιρισμός έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή πορεία και θα παραμείνει σε αναπτυξιακή πορεία.
 
Το στοίχημά μας όταν ξεκινήσαμε αυτήν την περιπέτεια, να οργανώσουμε από κοινού έναν φορέα που μέσω ποικίλων δράσεων θα έχει ως αποτέλεσμα, αφενός αυτούσια ωφελήματα και αφετέρου ταυτόχρονη ενίσχυση και προβολή του βασικού μας επαγγέλματος ως Πράκτορα των τυχερών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ, όχι μόνο αποδεδειγμένα ήδη πετυχαίνει, αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω εκμετάλλευσης προς όφελος ημών όλων των Πρακτόρων.
 
Απομονώστε λοιπόν όσους επιβουλεύονται την επιτυχία μας. Τη δική σας επιτυχία. Τη δική σας ευκαιρία για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Ελάτε ακόμη πιο κοντά στο Συνεταιρισμό, διεκδικήστε συμμετοχή στις δραστηριότητές του, προβάλετε το σήμα και τις υπηρεσίες του, πάρτε μέρος στις διαβουλεύσεις, καταθέστε τις προτάσεις σας, κινητοποιηθείτε οι μέχρι σήμερα αδρανείς στην είσπραξη των λογαριασμών, παρακινήστε και άλλους συναδέλφους να γίνουν μέλη της οικογένειάς μας.
 
Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους εφιάλτες.
 
Γιατί είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Σ.Ε.Π.Π.Π. σημαίνει δύναμη για τους Πράκτορες ΟΠΑΠ, όπως αντίστοιχα και οι Πράκτορες ΟΠΑΠ αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Σ.Ε.Π.Π.Π..
 
Συνάδελφοι,
 
Μέσα στην αμφισβήτηση και την αβεβαιότητα της πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες Πράκτορες Τυχερών Παιχνιδιών, ο Σ.Ε.Π.Π.Π. ήρθε για να μείνει. Και αυτό, γιατί εκφράζει μία επιτακτική ανάγκη των Πρακτόρων, πολύπλευρη και διαρκή. Την ανάγκη για αναβάθμιση της καθημερινότητας, της ζωής και της εργασίας μας.
 
 
Καλή Χρονιά, δυναμικό και επιτυχές το 2014.
 
 
 Γιατί ο ΣΕΠΠΠ έχει πολύ θετική ενέργεια, τη δική μας και τη δική σας ενέργεια.
 
 
                                                                                                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σ.Ε.Π.Π.Π.