Συμμετοχή μελών στη Γ.Σ. του ΣΕΠΠΠ

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 11:18

 
 
Η έντονη κινητοποίηση της Τετάρτης και ειδικά η αποστολή μαζικών μηνυμάτων στα τηλέφωνα επικοινωνίας των μελών του Σ.Ε.Π.Π.Π. είχε σαν αποτέλεσμα να φθάσουν στον Συνεταιρισμό 420 ηλεκτρονικά μηνύματα για τη συμμετοχή στη Γ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2010.
Με ελάχιστο χρόνο λήψης, αποθήκευσης, καταγραφής και κωδικοποίησης κάθε μηνύματος τα 2 λεπτά (!!!), το όλο εγχείρημα απαίτησε 14 ώρες συνεχούς απασχόλησης, αν και κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να εργαστεί μηχανικά για 14 ώρες, ούτε φυσικά και επιτρέπεται να παραμελήσει τις άλλες υποχρεώσεις του, μήτε και να αρνηθεί να απαντήσει στον αδιάκοπο χτύπο του τηλεφώνου από τα μέλη που ρωτούσαν αφοπλιστικά «πήρες το δικό μου;». Αλλά αν είναι το κάθε μήνυμα να συνοδεύεται και από τηλεφώνημα, τότε δεν μας φτάνει ούτε τηλεφωνικό κέντρο 10 υπαλλήλων.
 
Τα 420 μηνύματα, ωστόσο, ήταν ενθαρρυντικά και αυτό αποζημίωνε το ξενύχτι. Απογοητευτικό όμως ήταν το αποτέλεσμα. Πάρα πολλά από αυτά ήταν διπλά και τρίδιπλα, με το ρεκόρ ενός να φτάνει στις …13 αποστολές! Δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό. Μαθαίνουμε, βήμα-βήμα.
 
Ο προβληματισμός μας πρέπει να είναι ότι με 376 μέλη απαιτείται η ελάχιστη συνεχής παρουσία 189 μελών και συμμετοχή δήλωσαν μόνο 189+1(!) Αλλά αν από τα 190 μέλη που ανταποκρίθηκαν θετικά, αρρωστήσουν έστω 2, τότε τι θα γίνει;
 
Και τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα. Μήπως αντί να είστε συμμέτοχοι σε μια γιγάντια επιχείρηση, προτιμάτε να έχετε αφεντικά πάνω από το κεφάλι σας; Να παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις αλλά φυσικά και τα φιλέτα, ρίχνοντας κάπου-κάπου κανένα κόκκαλο και σε μας;  Αποφασίστε.
 
36 συνεταιριστές ζήτησαν να συμμετάσχουν δια «αντιπροσώπου». Αυτό το αποδεχτήκαμε όμως στα χαρτιά θα είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα μπορούν να παίρνουν τον λόγο δίχως να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες. Δεν το επιτρέπει ο νόμος περί συνεταιρισμών. Ειδικά για τους «Αντιπροσώπους» θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση.
 
56 μέλη δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν είτε καταθέτοντας κάποια εξήγηση είτε απλώς βάζοντας ένα ξερό «όχι». Και άλλοι 96 δεν ευαρεστήθηκαν καν να ασχοληθούν μαζί μας. Αυτούς τους ξέρω. Θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για τα κέρδη. Θα δούμε…
 
Σήμερα δημοσιεύεται ο κατάλογος των συμμετοχών. Αν κάποιος διαπιστώσει λάθος, ας αποστείλει διορθωτικό e-mail στον Νικήτα Γιαννόπουλο giannopl@otenet.gr.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Π.
ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ